Fa-ti Rezervarea Online!

Facand rezervarea online esti sigur de disponibilitate si poti comanda mancare in avans pentru o anumita ora!

In maxim o ora sunteti pe Transalpina!

In drum spre Transalpina sau spre Celebrele Manastiri Valcene, opriti la noi pentru a lua masa!

Bucatarie Traditionala!

In Restaurantul "Doi Cocosi" puteti comanda mancare traditional romaneasca dar si mancare cu specific international!

Toamna la Horezu

Deja septembrie, parca mai ieri ne bucuram sa  pornim sezonul distractiei la piscina. Acum privim apusul spre dealuri colorate si ne gandim cu dor la vara urmatoare.

Nu este timp de melancolie, este vreme de toamna frumoasa, de obiceiuri, de cules vie si boloborosit tuica in cazane, este vreme de ingramadait conserve la camara, de cules recolte bogate.

Si daca te gandesti ca toamna nu este vreme de colindat, da-mi voie sa te contrazic. Horezu nu tine cont de vreme, aici ai mereu lucruri de facut si vazut.

Horezu este unul dintre cele mai cunsocute centre etonografice si in acelasi timp un vechi centru de ceramica populara.

Despre manastirile de aici am tot povestit. Stiai ca judetul Valcea este pe locul doi in tara in ceea ce priveste asezamaintele monahale? 16 manastiri si schituri valcene memorabile te  asteapta sa le descoperi.

Tot la Horezu poti vizita Casa de Cultura Horezu unde gasesti o biblioteca si o Galerie de Arta Populara Contemporana.

Daca esti iubitor de natura, acestea sunt meleaguri de vis pentru tine. Muzeul Trovantilor, Cheile Bistritei, Pestera Liliecilor, Cheile Costesti sau Pietreni.

Daca esti in cautarea unor locuri pentru sanatate tot aici gasesti cele mai bune remedii. Ne mandrim cu existenta izvoarelor de ape minerale sulfuroase, clorurate, sodice, hipotonice.  In zona Costesti, pe versantul drept al paraului Costesti exista un izvor special amenajat. Apa  aceea  face minuni pentru santate, te va ajuta in tratarea afectiunilor renale, digestive hepatobiliare si endocrine.

Si cel mai important lucru atunci cand pleci la drum este popasul. Noi te asteptam cu drag intotdeuana, cu bucate proaspete, cu o cafea mereu aromata si o bere intotdeauna rece.

Nu te dezamagim nici la petrecerile in familie. Impreuna punem la cale cele mai frumoase momente alaturi de familie si prieteni.

Iar inainte de plecare poti alege un suvenir special din apropiere, avem o strada plina de cele mai frumoase lucruri traditionale intr-un concept ceramic special.

Vino! Si toamna poate fi un anotimp al amintirilor.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

 
 
previous next