Fa-ti Rezervarea Online!

Facand rezervarea online esti sigur de disponibilitate si poti comanda mancare in avans pentru o anumita ora!

In maxim o ora sunteti pe Transalpina!

In drum spre Transalpina sau spre Celebrele Manastiri Valcene, opriti la noi pentru a lua masa!

Bucatarie Traditionala!

In Restaurantul "Doi Cocosi" puteti comanda mancare traditional romaneasca dar si mancare cu specific international!

A fost o vara de vis

O vara plina

 

Ofici, mai avem doar 2 zile de vara. Neoficial…ne vom mai putea sa ne balacim la piscina inca o luna de acum inainte.

Nostalgici? Intotdeauna. Timpul care trece lasa o melancolie aparte.

Ce am facut vara asta?

Am trait frumos, ne-am distrat impreuna, am calatorit.

Ce am vazut? Minuni!

Parcul Nationa Buila-Vanturarita

Il gasim in partea central-nordica a Judetului Valcea si face parte din Muntii Capatanii. Masivul iese in evidenta fata de antul principal al acestora, atat prin dispunere cat si prin constitutie si relief. Creasta principala a Muntilor Capatanii constituita preponderent din sisturi cristaline are o dispunere est-vest cu creste secundare inspre nord si sud.

Exceptie fac doua masive calcaloase, ale caror creste principale sunt dispuse pe directia SV-NE: Masivul Tarnovu in nord-vest si Masivul Buila-Vanturarita in sud-est.

daca te hotarasti sa dai o fuga pana acolo (musai cu popas La Doi Cococsi Horezu) vei fi suprins….placut surprins sa gasesti conditii superbe de calatorit: poteci amenjate si marcate, indicatoare la toate intersectiile de trasee, panouri de informare in punctele cheie, o cabana turistica si patru refugii turistice. Regulile se respecta, de drag asa ca veti descoperi ceea ce va si doriti: curatenie si respect pentru natura.

Inegalabila Transalpina

Astfel aceasta bucatica de rai a ramas aproape naetinsa, colorata si vie. esti langa nori si pe alocuri chiar deasupra, simti racoarea muntelui cand afara, acolo jos este vara si arsita.

Traseul trebuie urmata fara greseala inainet spre Novaci, iar de aici urmeaza sa se desfasoare cel mai frumos film al istoriei si naturii. Serepentine dupa serpetine se deslusesc in fata noastra, si deodata muntele dispare…in fata se desfasoara platoul de pe varful Papusa, unde uiti sa mai respiri. Este frumos este liniste.

Transalpina se incheie la fel de frumos precum incepe, ca un film bun pe care-l poti revedea din nou si din nou fara sa te plictisesti. Pana la urma ii inveti replicile, in cazul nostru fiecare bucatica de traseu.

Piramidele de la Goranu, pentru a intregi lista minunatiilor din Valcea

Am devenit un fel de ambansadori ai judetului Valcea. pentru ca ne este drag, pentru ca aici suntem la noi acasa, pentru ac suntem mandri sa descoperiti si voi alaturi de noi lucruri extraordinare, atat de aproape si la indemana.

Una dintre aceste minunatii, piramidele de la Goranu, reprezinta o rezervatie geologica spetctaculoasa.

Nu este un loc foarte cunoscut, sunt chiar localnci care nu stiu de ele. Poate pentru ca drumul este unul mai ascuns, se afla cumva pe malul paraului Stancioi,pe drumul spre Feteni, drum pe care localnicii nu il parcurg prea des.

Sa nu uitam nici comoara ortodoxa a Judetului Valcea: 29 de manastiri si schituri, perle ale credintei si pacii sufletesti.

Este o lista mica in comparatie cu ce puteti face si ce puteti vedea la noi.

Iar cat priveste popasul, nu-i grija. La Doi Cocosi Horezu esti ca acasa.

Va asteptam cu drag!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

 
 
previous next