Fa-ti Rezervarea Online!

Facand rezervarea online esti sigur de disponibilitate si poti comanda mancare in avans pentru o anumita ora!

In maxim o ora sunteti pe Transalpina!

In drum spre Transalpina sau spre Celebrele Manastiri Valcene, opriti la noi pentru a lua masa!

Bucatarie Traditionala!

In Restaurantul "Doi Cocosi" puteti comanda mancare traditional romaneasca dar si mancare cu specific international!

Cheile Bistritei Valcene

De cand ne-am deschis portile,  ne-au trecut pragul oameni multi buni si frumosi si  de la fiecare avem cate ceva de invatat si de aflat.

De curand ne-au fost oaspeti cativa tineri studenti din Bucuresti, plecati prin drumetii in judetul Valcea. Pret de o seara am stat la povesti despre minunatiile intalnite de-a lungul aventurii lor.

Au fost extrem de impresionati de un loc pe care ne-am hotrat sa vi-l descriem si voua in amanunt deoarece vaznd incantarea din ochii lor ne-am gandit ca asa frumusete trebuie impartasita, promovata, data mai departe.

Vorbim despre Cheile Bistritei din Valcea. Le gasiti in extremitatea sud-vestica a masivului Vanturarita-Buila, fiind sculptate de raul omonim ce-si aduna izvoarele din nordul muntilor Capataneni.

Lungimea lor este de aproape 1000 m si sunt strabatute de la sud la nord de un drum forestier.

Peisajul este rupt din cartile cu povesti. Un alt motiv pentru care aceste chei sunt cunoscute, este Pestera Sf Grigore Decapolitul ce se gaseste suspendata la cativa zeci de metri deasupra talvagului, intr-un versant abrupt. Aici au fost adaopstite in perioade de rastriste moastele Sf Grigore, fiind ctitorita si o mica troita.

Si pentru ca este zona atata de frumoasa si interesanta, este inclusa in lista obiectivelor ocrotite de lege.

Un alt lucru interesant este ca sunt cele mai inguste chei in calcar din tara.

Unde se afla?

Este simplu. Se afla la doa o ora distanta de Ramnicu Valcea, pe DN 64 in directia Horezu.

Din localitatea Costesti, unde se afla celebrul muzeu al trovantilor, drumul spre chei se face spre dreapta, de-a lungul caii ferate, pana la manastirea Bistrita. Accesul se face pe un drum modernizat, ce se desprinde din soseaua nationala Ramnicu Valcea-Targu Jiu iar de la manastirea Bistrita se contina calatoria pe un drum forestier.

Am stat o nopate intrega de povesti cu acesti tineri, atat de pasionati de drumetii si locuri frumoase, le-am mai impartasit si noi din tainele locurilor.

Noi am promovat si vom promova judetul valcea, nu doar pentru ca este “acasa” ci pentru atatea minunatii care iti apar in cale la tot pasul.

Haideti la drum!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

 
 
previous next