Fa-ti Rezervarea Online!

Facand rezervarea online esti sigur de disponibilitate si poti comanda mancare in avans pentru o anumita ora!

In maxim o ora sunteti pe Transalpina!

In drum spre Transalpina sau spre Celebrele Manastiri Valcene, opriti la noi pentru a lua masa!

Bucatarie Traditionala!

In Restaurantul "Doi Cocosi" puteti comanda mancare traditional romaneasca dar si mancare cu specific international!

Oamenii buni si frumosi sunt la Horezu

Ca romanii sunt ospitalieri o stim, ne mandrim si o aratam de fiecare data cand avem ocazia. Nu putem s afacem un clasament sl celor mai ospitlaieri oameni din aceasta tara minunata, ca pana la urma fiecare zona are farmec si “acel ceva”specific.

Dar noi vorbim despe ai nostri, de aici de Horezu. Oameni  harnici si primitori, fauritori de traditii minunate pe care, cu totii, le impartim in intreaga lume.

Cine nu a auzit de Ceramica de Horezu? Cum intri in Horezu si de-o parte si de cealalta a strazii te intampina magazine cu grija aranjate, pline cu minunatii ceramice.

Pesemne acea combinatie de culori si figurine rupte parca din povestile bunicilor sunt vrajite, nu te lasa sa treci indiferent, fara sa le admiri fara sa pleci cu ceva acasa.

Daca ai timp iti recomandam sa poposesti pret de cateva minute cu oamenii lutului. Cine sunt ei? Sunt cei care cu doua maini puternice si frumoase duc traditia mai departe, ti-o ofera pentru ca tu si ai tai sa va bucurati de ceva pur romanesc.

Si ar fi pacat, sa nu-i cunoasteti. Stiai ca la Targul European de Argila din Italia romanii nostri, hurezenii nostri dragi au fost singurii care au mers cu roata manuala? Francezi, italinei si alte natii manuiau roata electrica, doar ai nostri mandri si harnici, iubitori de vechi si traditional au “pus in functiune” roata manuala. Vizitatorii s-au strans buluc in fata standului, privind cu mirare si admiratie cei doi hurezeni frumosi care reuseau sa ofere lucruri atat de frumoasa printr-o sincronizare perfecta.

Nea-Palos-din-Horezu

Nu-i de mirare ca Ceramica De Horezu este inscrisa in patrimoniul UNESCO. Si cata mandrie!

Hurezenii sunt oameni tare priceputi si harnici. Curtile lor sunt dichiste si pline de flori vara. Din gradini iti fac cu ochiul, ciupercute de ceramica frumos colorate, pitici de gradina veseli. Gurile rele ar spune ca aceasta nu-i traditie. Noi ii contrazicem. Poate piticul de gradina nu este “inventie” romaneasca. Dar daca lutul este la indermana, pe langa ceramica de bucataraie, de ce sa nu facem si ornamente sa ne veseleasca ochiul si siufletul dimineata pe racoare cand ieism in gradina.

Nuntile…nuntile de pe la noi sunt adevarate povesti cu aroma traditionala. La Doi Cococsi Horezu ne bucuram de ele tot sezonul, care mai de care mai faloase si mai vesele.

De manastiri ce sa mai vorbim, sunt unice. Vin oameni de prin toata tara sa le vada, sa se inchine la Icoane facatoare de minuni.

Este locul nostru, locul in care traim si muncim, ne veselim si ne mandrim si pe care il daruim copiilor nostri…cu traditii cu tot.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

 
 
previous next