Fa-ti Rezervarea Online!

Facand rezervarea online esti sigur de disponibilitate si poti comanda mancare in avans pentru o anumita ora!

In maxim o ora sunteti pe Transalpina!

In drum spre Transalpina sau spre Celebrele Manastiri Valcene, opriti la noi pentru a lua masa!

Bucatarie Traditionala!

In Restaurantul "Doi Cocosi" puteti comanda mancare traditional romaneasca dar si mancare cu specific international!

Pe locuri… fiti gata….START!

Mai este o luna de vara si parca iti vine sa profiti din plin de toate activitatile posibile. Ai fost la mare, ai fost in vizita la rude, ai fost si gazda, dar parca mintea ta umbla nestingherita in locuri neumblate, curate, cu aer proaspat.

Noi iti propunem varianta perfecta: drumetie pe munte cu popas la Doi Cocosi Horezu.

Hai sa vedem insa ce trebuie sa stii cand pleci intr-o drumetie:

 1. Documnenteaza-te asupra traseului, asupra marcajelor, conditiilor meteo, starii drumurilor si eventualelor pericole ce-ti pot sta in cale. Tine cont si de timpul care iti ia sa parcurgi acel traseu, nu este indicat sa te prinda intunericul prin locuri nestiute.
 2. Nu te incapatana sa alegi trasee grele, mai ales daca esti la inceput de drum.
 3. Parcurgerea unui traseu montan nu echivaleaza cu o plimbare in parc. Alege-ti un echipament adecvat in functie de natura, de dificultate, de timp.
 4. Cand pleci pe munte, nu lasa dupa tine dara ca melcul. Ne referim la ambalaje, peturi, nu rupem flori (sunt specii pe cale de disparitie), nu vandalizam monumete ale naturii, pesteri, etc
 5. Tot din capitolul “nu deranjam natura” face parte si ascultatul muzii mai in surdina, nu tipam, pentru a nu speria animalele, nu deranjam persoanele care sunt de asemenea in alte drumetii in aceleasi locuri.
 6. Nu ai voie sa faci focul oriunde, oricand. Nu lasa tigare aprinsa aruncata prin iarba. Nu cred ca vrei sa fii raspunzator de distrugerea naturii.
 7. Evita sa consumi alcool. In afara de faptul ca te deshidrateaza, iti poate rapi dina cuitatea auditiva, vizuala. Te supui singur unor pericole.
 8. Daca ai poposit intr-un loc pentru a te hidrata sau pentru a servi ceva de mancare, curata dupa tine.
 9. Nu te abate de la traseul marcat. Oricat de specialist te crezi, muntele nu iarta.
 10. Daca pe traseu te intalnesti cu salvamontisti, ascultacu strictete sfatul acestora. Chiar daca indicatiile lor nu corespund cu ce ai avzut tu pe marcaje, este indicat sa ii asculati, ei cunosc mai bine accidentele sau eventualele alunecari de teren de pe traseu.
 11. Ca si in cazul unui accident rutier, avem obligatia morala de a acorda primul ajutor. Asada trebuie sa ajutam pe cei ce sunt in pericol, si sa acordam o mana de ajutor cabanierilor, altor turisti sau echipelor salvamont daca ne solicita sprijinul. Nu v-ar cere nimeni s afaceti ceva ce v-ar pune viata in pericol.

Acum ca ati notat ce aveti de facut inainte si in timpul parcurgerii unui traseu pe munte, mai luati in calcul si un popas la noi.

Pe locuri…fiti gata…START!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

 
 
previous next