Fa-ti Rezervarea Online!

Facand rezervarea online esti sigur de disponibilitate si poti comanda mancare in avans pentru o anumita ora!

In maxim o ora sunteti pe Transalpina!

In drum spre Transalpina sau spre Celebrele Manastiri Valcene, opriti la noi pentru a lua masa!

Bucatarie Traditionala!

In Restaurantul "Doi Cocosi" puteti comanda mancare traditional romaneasca dar si mancare cu specific international!

Postul inseamna suflet curat

Postul Pastelui este cel mai lung dintre cele patru posturi consemnate de Biserica Ortodoxa. El a fost randuit ca  pentru cei care urmau sa primeasca botezul in ziua de Pasti dar si ca o modalitate prin care sufletul credinciosilor era pregatit pentru comemorarea Patimilor si Invierii Domnului.

40 de zile, un numar deloc intamplator, atat dureaza acest post. Potopul a durat 40 de zile, 40 de ani au mancat everii mana in pustiu inainte de a ajunge pe pamantul fagaduintei, 40 de zile a stat Moise pe munte pentru a primi Legea, Isus a postit 40 de zile in singuratate.

Pe de alta parte, exista si un motiv spiritual, perioada de 40 de zile fiind nici prea lunga nici prea scurta, ci numai buna pentru ca omul sa faca un soi de “pelerinaj” interior menit sa duca la o trezire din amorteala a sufletului. Din cele mai vechi timpuri postul este practicat din cele mai vechi timpuri. El apare la toate poparele lumii si este unul din “pilonii” trairii religioase.

Semnificatii profund religioase dar si un exercitiu de vointa, postul este modalitatea prin care credinciosii isi dovedesc puterea pishica de a renunta la ceva in scop spiritual, ceea ce dovedeste putere si forta interioara.

Postul nu trebuie simtit ca o povara sau sa-i atribuim conceputul de “povara” asa cum poate l-am perceput in copilarie.

Postul nu este doar un regim alimentar la care trebui sa ne supunem si pe alocuri sa ne falim. Este mult mai profund de atat. Este nevoie in primul rand de o liniste sufletesaca, o impacare divina, o renuntare de a arunca vorbe, de a avea ganduri minicinoase si ascunse. Este o incercare activa si constienta de a fi mai bun, mai ingaduitor, de a aduce valoare in vietile celor din jur.

Materialul este perisabil, ce lasi in urma ta este vesnic. Lasa ganduri bune, lasa spernata si adevar, bunatate si stradania de a face lucrurile asa cum trebuie.

Cat priveste postul culinar, Restaurant 2 Cocosi Horezu va asteapta cu drag si cu meniu diversificat, atat de post cat si de dulce. Avem grija de gust si de oamenii care ne trec pragul.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

 
 
previous next