Fa-ti Rezervarea Online!

Facand rezervarea online esti sigur de disponibilitate si poti comanda mancare in avans pentru o anumita ora!

In maxim o ora sunteti pe Transalpina!

In drum spre Transalpina sau spre Celebrele Manastiri Valcene, opriti la noi pentru a lua masa!

Bucatarie Traditionala!

In Restaurantul "Doi Cocosi" puteti comanda mancare traditional romaneasca dar si mancare cu specific international!

Sfantul Andrei la romani

Credeati ca la noi nu exista un echivalent al noptii de Halloween? Noaptea de sfantul Andrei este insotita de numeroase traditii si supersitii. Spiritele ies in lume, lupii vorbesc, iar oamenii se apara de vraji cu usturoi.

Sunt nenumarate traditii si supersitii legate de aceasta sarbatoare, dar cele mai multe au legatura cu revolta, cu maritisul dar si cu protectia impotriva spiritelor rele care bantuie printre cei vii.

Este noaptea in care, batranii spun, lupii vorbesc, cu grai d eom iar lucrurile ce le spun nu sunt duioase.

Noaptea de Sfantul Andrei este un fel de noaptea speciala, magica in care incantatiile si plantele tamaduitoare par sa fie puse la treaba mai mult ca oricand.

Pragul casei, usile, geamurile, grajdurile sunt atinse de usturoi. Este un scut impotriva raului .

Credeti ca fetele nemaritate nu au si ele lucruri de facut? In aceasta noapte vor ascunde sub perna un fir de busuioc pentru a-si visa ursitul. De asemenea, la miezul noptii fetele intorc un ulcior de lut cu gura in jos, pun pe fundul vasului 3 carbuni incinsi si rostesc o incantatie pentru a cuceri inima baiatului iubit. Fetele care vor sa-si vada ursitul trebuie sa stea la miezul noptii intre doua oglinzi cu doua lumanri aprinse in mana. In oglinda din spate vor vedea scene din viitor inclusiv chipul celui sortit.

De Sfantul Andrei se poate afla prognoza pentru anul urmator. Traditia spune ca se iau 12 cepe care se duc in podul casei si se lasa acolo pana in seara de Craciun. Fiecarei luni a anului ii corespunde o ceapa. Cepele care s-au stricat semnifica luni ploioase cu grindina, iar cele ce au incoltit, luni favorabile pentru recolta. la fel se face si cu graul pus la incoltit pentru fiecare membru al familiei. Graul inalt si frumos semnifica an bun cu sanatate.

daca in noaptea de Sfantul Andrei este senin si cald atunci vom avea o iarna blanda, daca este ger vom avea o iarna grea.

Indiferent de traditii, sau supersitii, ziua de Sfantul Andrei este una speciala ce nu trebuie lasata sa treaca tiptil.

Noi uram un La multi ani cu sanatate celor ce se sebataresc. Sa fiti mereu fericiti!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

 
 
previous next